MRT Cursussen

Tweejarige MRT Opleiding bestaat uit 6 losse cursussen

Naast de 2-jarige opleiding is het mogelijk om de gehele opleiding te volgen in losse cursussen over meerdere jaren. Behaalde deelcertificaten blijven geldig.

Bovendien kan de opleiding uitgebreid worden met 2 keuze cursussen:

  • Beter leren samenspelen 2
  • Schrijven zonder pen 2


Inschrijven

Dit kan zowel voor de gehele opleiding als voor losse cursussen. Voor meer informatie over de losse cursussen klikt u op de betreffende cursus in de linker kolom. Klik op de button hieronder voor inschrijven.

Brochure
Kijk voor meer specifieke informatie over de inhoud en prijzen in de brochure.

Data cursussen
Klik op de betreffende cursus in de linkerkolom voor de data.

Doelgroep en instroomniveau
De opleiding is bestemd voor leraren in het primair onderwijs en docenten lichamelijke opvoeding uit PO en VO, IB-ers en RT-ers. Met deze opleiding kun je als specialist MRT werken op één school of voor verschillende scholen (via een bestuur, gemeente of sportservicebureau). Het is ook mogelijk een eigen MRT-praktijk op te starten. 

Het instroom niveau: ALO, Pabo (liefst met bevoegdheid Bewegingsonderwijs), afgestudeerde Fysiotherapeuten en Bewegingsagogen PMT.

Kosten en werkkansen

Het is mogelijk om losse cursussen van de MRT Opleiding te volgen. Voor prijzen en informatie over de losse cursussen klikt u op de betreffende cursus in de linkerkolom. 

Benieuwd waar MRT-ers terecht komen? Lees hier meer.

Bekostiging
Uw scholingskosten fiscaal aftrekbaar? Lees hier verder
De lerarenbeurs kan niet meer ingezet worden voor de opleiding.  

Ook op maat voor uw organisatie
Wilt u liever in-company? Voor vrijwel alle cursussen geldt dat maatwerk ook mogelijk is. Neem voor meer informatie contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.
 
Bijzonderheden
Deze opleiding is geaccrediteerd volgens het beroepsprofiel Motorisch Remedial Teacher. De KVLO waardeert deze opleiding met registratiepunten.
 
Contact
Wilt u telefonisch contact, bel dan 0512 - 584 554.


Recensies

Niels Persoon over de Basiscursus MRT deel A (onderdeel van de MRT Opleiding):

"De cursus reikt verder dan ik van te voren had verwacht. Ik dacht met name dat er aandacht zou zijn voor de mindervaardige leerlingen en de manier hoe deze leerlingen getest konden worden. Dit kwam naar voren tijdens het testen met de 4 S-en. Hier ben ik blij mee omdat ik opzoek was naar een leerlingvolgsysteem om de vaardigheid van leerlingen bij te houden zonder kinderen een oordeel mee te geven.  

Dat er ook uitgebreide aandacht was voor motorisch leren (erg interessant), goed bewegingsonderwijs, groepsvorming en het schoolplein vond ik erg fijn. Hierdoor kreeg de cursus niet alleen een betekenis voor de motorisch mindervaardige leerlingen maar eigenlijk voor alle leerlingen. 

Op school was ik al een tijdje zoekende hoe ik dit ging doen. De opleiding heeft me net het zetje in mijn rug gegeven (en de houvast) om dit proces in gang te zetten. Ik zie de opdrachten vooral als een start waarmee ik de komende jaren verder mee aan de slag ga/wil. 

Tijdens de lessen vond ik de praktische werkvormen fijn. Activiteiten en spelen zelf uitvoeren en verdiepen en de 4 S-en test met elkaar uitvoeren. Hierdoor blijft het beter hangen en vind ik het interessanter om te volgen. 

De informatie en voorbeelden (filmpjes) uit de PowerPoint waren praktisch, leerzaam en leuk. Ik heb er met plezier en interesse naar geluisterd en gekeken. Misschien zou daar nog meer tijd voor moeten zijn." 

Niels Persoon - vakleerkracht bewegingsonderwijs Waalse Louise de Colignyschool, Den Haag
2 jarige opleiding tot MRT-er 2016 – 2018  Den Haag

Lees hier alle recensies!