MRT Opleiding Breda

MRT Opleiding Alles in Beweging
De 2-jarige opleiding wordt georganiseerd door Alles in beweging en vindt plaats onder auspiciën van de Stichting Motorische Remedial Teaching in beweging. Motorische Remedial Teaching (MRT) kan worden omschreven als extra zorg voor kinderen die problemen ervaren in speel- en bewegingssituaties. Het verkleinen van deze bewegingsproblemen kan grote invloed hebben op de sociaal-emotionele ontwikkeling. De opleiding is bestemd voor leraren in het primair onderwijs en docenten lichamelijke opvoeding uit PO en VO, IB-ers en RT-ers. Met deze opleiding kun je als specialist MRT werken op één school of meerdere scholen (via een bestuur, gemeente of sportservicebureau). Het is ook mogelijk een eigen MRT-praktijk op te starten.


De MRT Opleiding bestaat uit 5 modulen


Locatie Breda
Basisschool Het Noorderlicht
Cornelis Florisstraat 25  4827 CN  Breda

De school ligt in Breda Noord. Vanaf de A27 neem je afslag 16 naar de Tilburgse weg en vervolgens de nieuwe Kadijk – Kapittelweg en Cornelis Joosstraat.
Je kunt bij de school vrij parkeren 

Data en tijden 1e jaar MRT Opleiding

Data en tijden 2e jaar MRT Opleiding

  • Vervolgcursus MRT > start 4 september 2019                                
  • Leerkrachtgedrag in bewegingssituaties > start 30 oktober 2019

Kijk voor meer specifieke informatie over de inhoud en prijzen in de brochure.

Hieronder wordt de inhoud in vogelvlucht beschreven:


Module structuur, het aantal bijeenkomsten en de studiebelasting


Opleidingsplaatsen Breda & Venlo

Indien er voldoende deelnemers zijn voor zowel Breda als Venlo, wordt de opleiding geheel of een aantal cursussen apart aangeboden. Is dit niet het geval, dan worden cursussen samengevoegd. 
 

Prijzen van afzonderlijke MRT cursussen en de MRT Opleiding

Note: De overheid stelt per 1 fte 500,- euro per jaar (extra) beschikbaar voor bijscholing. Ga vroegtijdig met je directie in overleg als je komend jaar graag een (eigen) scholing wilt volgen. Klik hier voor meer informatie.

Inschrijven
Dit kan zowel voor de gehele opleiding als voor losse cursussen. Voor meer informatie over de losse cursussen klikt u op de betreffende cursus in de linker kolom. Klik op de button hieronder voor inschrijven.