MRT opleiding Oegstgeest

MRT Opleiding Alles in Beweging
De 2-jarige opleiding wordt georganiseerd door Alles in beweging en vindt plaats onder auspiciën van de Stichting Motorische Remedial Teaching in beweging. Motorische Remedial Teaching (MRT) kan worden omschreven als extra zorg voor kinderen die problemen ervaren in speel- en bewegingssituaties. Het verkleinen van deze bewegingsproblemen kan grote invloed hebben op de sociaal-emotionele ontwikkeling. De opleiding is bestemd voor leraren in het primair onderwijs en docenten lichamelijke opvoeding uit PO en VO, IB-ers en RT-ers. Met deze opleiding kun je als specialist MRT werken op één school of meerdere scholen (via een bestuur, gemeente of sportservicebureau). Het is ook mogelijk een eigen MRT-praktijk op te starten.


De MRT Opleiding bestaat uit 5 modulen


Locatie Oegstgeest
Brede school Het Dok
Rustenburgerpad 2, 2342 BT Oegstgeest

Data en tijden 1e jaar MRT Opleiding 

  • Basiscursus MRT deel A > niet gepland
  • Basiscursus MRT deel B > niet gepland
  • Schrijven zonder pen > start 3 februari 2020
  • Beter leren samenspelen > niet gepland

Data en tijden 2e jaar MRT Opleiding 

  • Vervolgcursus MRT 
  • Leerkrachtgedrag in bewegingssituaties 

 

Kijk voor meer specifieke informatie over de inhoud en prijzen in de brochure.

Hieronder wordt de inhoud in vogelvlucht beschreven:


Module structuur, het aantal bijeenkomsten en de studiebelasting


Opleidingsplaatsen Breda & Venlo

Indien er voldoende deelnemers zijn voor zowel Breda als Venlo, wordt de opleiding geheel of een aantal cursussen apart aangeboden. Is dit niet het geval, dan worden cursussen samengevoegd. 
 

Prijzen van afzonderlijke MRT cursussen en de MRT Opleiding


Note:
 
De overheid stelt per 1 fte 500,- euro per jaar (extra) beschikbaar voor bijscholing. Ga vroegtijdig met je directie in overleg als je komend jaar graag een (eigen) scholing wilt volgen. Klik hier voor meer informatie.


Inschrijven
Dit kan zowel voor de gehele opleiding als voor losse cursussen. Voor meer informatie over de losse cursussen klikt u op de betreffende cursus in de linker kolom. Klik op de button hieronder voor inschrijven.