Afsluiting sportimpuls project Grootegast Spelenderwijs in Beweging

08/09/2014

Afsluitende sport & spel ochtend sportimpuls project

Het was prachtig weer op 27 augustus tijdens de sportieve afsluiting van het sportimpuls project Grootegast Spelderwijs in Beweging. 9 van de 10 deelnemende scholen en peuters van verschillende peuterspeelzalen waren aanwezig bij de afsluiting. Hiermee kwam een einde aan het tweejarige project om kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar een bewegingsimpuls te geven.

De gevarieerde bewegingsactiviteiten vonden zowel binnen als buiten plaats in en rondom sporthal de Leegens in Doezum. Ook het plein en de sportvelden werden betrokken bij de activiteiten. Kleuterdans, mini-freerunnen, allerlei balspelen en vele andere activiteiten. Alle peuters en kleuters met plezier in beweging.

De kinderen, groepsleerkrachten, leidsters en ouders waren enthousiast. Veelgehoorde reactie waren 'Dit moeten we elk jaar doen. Veel nieuwe ideeën opgedaan en wat een geweldig initiatief'. 

Met trots kijken Hans Stroes namens Stroes in Beweging en Astrid Witte van Witteborg Gymnastics terug op de afsluitende sport & spel ochtend. 'Super om zoveel peuters en kleuters bij elkaar te zien bewegen. Ze hielden het de hele ochtend vol en hebben meegedaan aan alle activiteiten', aldus Hans StroesAls gemeente, scholen en kinderopvang in de Gemeente Grootegast de handen ineen slaan is een vervolg op het sportimpuls project mogelijk.

Benieuwd naar de foto's van de afsluitende sport & spel ochtend? Neem dan een kijkje op onze facebook pagina

  

 

Terugblik sportimpuls project Grootegast Spelenderwijs in Beweging

Het 2-jarige project, met een budget van € 141.000,- heeft de motorische ontwikkeling gestimuleerd van kinderen in de gemeente Grootegast van 2 jaar t/m groep 2.

De uitvoering bestond met name uit 2 wekelijkse bezoeken door 3 vakleerkrachten aan de 10 deelnemende basisscholen en alle peuterspeelzalen. Zij hebben de groepsleerkrachten gecoacht naar gym/spellessen met meer bewegingsvariatie, - momenten, en bewegingskwaliteit.

Ook hebben leerkrachten deelgenomen aan workshops en scholingen op het gebied van Bewegen op muziek, MRT, Schoolpleinactiviteiten en Bewegingstussendoortjes. Door het scholen van leerkrachten en informatieve bijeenkomsten voor ouders te organiseren zullen jonge kinderen in gemeente Grootegast ook na afloop van het project betere beweegkansen krijgen.