Alles in beweging helpt Join for Joy met een beweeg project in Kenia!

10/03/2013

Alles in beweging helpt Join for Joy met een beweeg project in Kenia! Join for Joy stimulereert bewegen en spelen op 18 basisscholen in Kenia.

Voor een kind is “spel” van hetzelfde fundamentele belang als scholing en opvoeding. Kinderen ontwikkelen door middel van spel hun fantasie, groeien emotioneel en bouwen aan hun denk- en onderzoeksvermogen. Spel is daarom door de mensenrechtenraad van de Verenigde Naties in 1989 erkend als één van de fundamentele rechten van het kind.

In een ideale wereld zouden alle kinderen onbezorgd moeten kunnen spelen. Helaas is de werkelijkheid vaak anders. Voor kinderen in ontwikkelingslanden, met name voor hen in sloppenwijken en in afgelegen gebieden, is het veelal niet mogelijk om onbezorgd van hun jeugd te genieten. Door criminaliteit, kinderarbeid, het verlies van ouders, ziekte en gebrek aan middelen hebben zij vaak geen gemakkelijke jeugd.

Stichting Join for Joy is een stichting die is opgezet met het doel een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het leven en de ontwikkeling van deze kinderen. Join for Joy organiseert daarom summercamps en sport en spel activiteiten op scholen voor kinderen in ontwikkelingslanden. Door middel van sport en spel, zang en dans, rollenspellen en creatieve opdrachten biedt Join for Joy de kinderen de kans om zich vrij uit te drukken en echt kind te zijn.

Alles in beweging gaat 18 schoolpleinmappen (op maat) aanbieden voor deze 18 basisscholen. Wil jij ook iets betekenen voor voor de stichting Join for Joy? Neem dan een kijkje op de website van Join for Joy!