Basisschool De Zonnewijzer kiest voor Basislessen bewegingsonderwijs

18/09/2014

Basisschool De Zonnewijzer kiest voor Basislessen

Basisschool de Zonnewijzer is één van de basisscholen die voor de methode Basislessen bewegingsonderwijs heeft gekozen. Meer dan de helft van alle Basisscholen in Nederland werkt inmiddels met de methode Basislessen voor lichamelijke opvoeding in het basisonderwijs.


Basisschool de Zonnewijzer koos voor het Basislessen Pakket Max. Dit bestaat uit:

1 x Basislessen bewegingsonderwijs deel 1 2009
1 x Werkbladen deel 1 2009
1 x Basislessen bewegingsonderwijs deel 2
1 x Werkbladen deel 2
1 x Leerlingvolgsysteem bewegen en spelen
1 x Schoolpleinkaarten
5 x Jaarabonnement op www.basislessen.nl
1 dagdeel introductie door één der auteurs


Wim van Gelder verzorgde een scholing/ studiedag voor De Zonnewijzer

Om de methode te introduceren op basisschool de Zonnewijzer reisde Wim van Gelder af naar Amersfoort. De leerkrachten waren erg enthousiast over de methode en de scholing. Hierbij enkele uitspraken van leerkrachten van De Zonnewijzer:

  • De studiedag was afwisselend, herkenbaar, duidelijke en even in de praktijk!!! Fijn!!
  • Goed om vooral de nadruk te leggen op doen, doen, doen, ervaren, ervaren en durven!!
  • Ik vond het een inspirerende studiedag. Jouw enthousiasme voor je werk, zorgde al snel voor nieuwsgierigheid en zin heb om ermee aan de slag te gaan. Het theoretische deel had wat mij betreft iets korter gemogen, op een gegeven moment had ik moeite om mijn aandacht er nog bij te houden.....ook wij leerkrachten hebben regelmatig wat beweging tussendoor nodig ;-) Het 2e deel in de gymzaal vond ik erg zinvol en maakte dat alles echt ging 'leven'. Het materiaal van je methode is duidelijk, overzichtelijk en bijzonder praktisch opgezet. De kinderen zullen enthousiast zijn! Bedankt voor al je informatie en veel succes met je verdere werkzaamheden. 
  • Een plezierige morgen met: voldoende theoretische informatie,  adequate antwoorden op vragen van leerkrachten, enthousiasme in presentatie dat aanstekelijk werkt, praktische les in gymzaal inspireert.