The day after! Terugblik studiedag Basislessen bewegingsonderwijs 2019

24/01/2019

Terugblik Studiedag Basislessen bewegingsonderwijs Hilversum.

The day after! Gisteren bezochten meer dan 400 deelnemers de 9e landelijke Studiedag Basislessen in Hilversum. Dankbaar en voldaan zijn we vandaag aan het bijkomen van deze mooie dag!

Wim van Gelder begon de dag over ontwikkelingen binnen het vakgebied en ontving een ProJump sneeuwballendouche. Marcel van Herpen vervolgde met het thema 'de pedagoog in de les bewegingsonderwijs'. Kinderen in de klas hebben één belangrijke vraag en die stellen ze de hele dag door: wie ben jij (als leraar)? De vakken die je geeft, de methodes die je gebruikt... het zijn niet de onderwerpen waar over nagepraat wordt door kinderen. Het gaat om jou, hoe reageerde jij (als leraar) toen er zich iets voor deed. Voelde het kind zich begrepen, werd er naar hem geluisterd?

Wil je meer weten over dit onderwerp of andere onderwerpen die jou kijk op (bewegings)onderwijs veranderen? Samen met Marcel van Herpen organiseren wij op 12 maart masterclasses in het Sportpaleis Alkmaar (16.00 - 22.00 uur). 

Twee masterclasses:

Marcel van Herpen: Wat moet je doen als je niet weet wat je moet doen?

Wim van Gelder: de onzin van de koprol en de salto

Gevolgd door twee workshoprondes met gerenommeerde sprekers: Bastiaan Goedhart, Hans Stroes, Wim van Gelder, Marcel van Herpen en Brechtje Paijmans (advocaat en gepromoveerd op de aansprakelijkheid van scholen).

Kijk voor meer informatie en inschrijven op onze website: https://www.allesinbeweging.net/evenement/masterclass-alkmaar