Dr. Esther Hartman verzorgt de inleiding - Studiedag Basislessen 21-01-2015

07/10/2014

Inleiding door Dr. Esther Hartman

Op 21 januari 2015 organiseert scholings- en adviesbureau Alles in Beweging in samenwerking met de opleiding Sport & Bewegen Hilversum de 5e editie van de studiedag Basislessen bewegingsonderwijs. Dr. Esther Hartman verzorgt de inleiding met als thema – Met bewegen meer en leuker leren! 

De schoolsetting is bij uitstek geschikt om de motoriek van kinderen te verbeteren en de fysieke activiteit te stimuleren. Door beter en meer te bewegen kunnen ook cognitieve vaardigheden getraind worden. Maar hoe werkt het? En welke bewegingsactiviteiten op school kunnen leiden tot betere cognitieve vaardigheden? Het onderwerp wordt belicht vanuit Groninger onderzoek op scholen en ander recent wetenschappelijk onderzoek.

Over Dr. Esther Hartman

Dr. Esther Hartman – heeft als Bewegingswetenschapper gespecialiseerd in de ontwikkeling van kinderen en houdt zich bezig met het onderwerp ‘bewegen en cognitie’. Ze publiceert hierover in wetenschappelijke tijdschriften. Ze is universitair docent bij het Centrum voor Bewegingswetenschappen van het Universitair Medisch Centrum Groningen / Rijksuniversiteit Groningen.

Meer weten over de Landelijke Studiedag Basislessen bewegingsonderwijs?

Neem dan een kijkje op de website van Basislessen.nl