Janssen-Fritsen - Standhouder Studiedag Basislessen 24/01/2018

29/12/2017

Janssen-Fritsen (Standhouder Studiedag Basislessen)


Janssen-Fritsen aan het woord:

Nieuwe leuke en 'slimme' interactieve producten van Janssen-Fritsen

De afdeling R&D van Janssen-Fritsen heeft ervoor gezorgd dat sportlessen leuker, actiever en afwisselender worden. De traditionele lessen krijgen daarmee een nieuwe uitdaging.

Janssen-Fritsen heeft de volgende nieuwe producten ontwikkeld in de productfamilie SmartForward:

SmartBasket

De nieuwe basketbalring heeft een sensor die registreert of er iemand heeft gescoord. De geïntegreerde LED’s geven een nieuwe dimensie aan een bestaand potje basketbal.  Deze interactieve basketbalring kan voor verschillende spellen worden gebruikt, zoals “Shot Clock”, om de responstijd van een score te verbeteren, of “Countdown”, om de score te verhogen. De SmartBasket is speciaal ontworpen voor scholen en sportcentra en wordt ook gebruikt in het 3x3 Basketbal. 

Smart Wall

Dit interactieve videoprojectie-systeem registreert door middel van een sensor alle bewegingen op de muur en de vloer. Diverse spellen zijn ontwikkeld om kinderen een verrijkende leeromgeving te bieden. Zo projecteert het systeem een doel, basketbalring, volleynet of handbaldoel, waarop gescoord kan worden. Daarnaast zijn er echt leuke mikspellen met spetterende insecten, werpblikken en brekende ruiten. Elk spel is ontworpen voor een andere doelgroep / leeftijdsgroep. Sommige spellen kunnen gebruikt worden bij de lessen wiskunde of lezen. 

SmartClips

Hoe kan je van een traditionele klimraam een interactief klimraam maken?  Wij hebben speciale product hiervoor ontwikkeld. Door middel van unieke houders met infraroodsensoren en LED’s hebben we een exergame gemaakt. Op deze manier zijn er tientallen nieuwe/interactieve spellen te spelen op het klimraam of op andere toestellen om zo op een leuke manier de gymles te vernieuwen en op een nieuwe manier de traditionele leerdoelen te bereiken.  

Kijk voor meer informatie op janssen-fritsen.nl. Bezoek ons tijdens de studiedag Basislessen op 24 januari 2018, we leren jou graag kennen!