Niels Persoon over onze 2-jarige MRT Opleiding (onderdeel Basiscursus deel A)

16/06/2017

We geven het woord aan... Niels Persoon

Drie weken geleden verzonden we deze nieuwsbrief over onze MRT Opleiding die in september weer van start gaat. De MRT Opleiding start met de Basiscursus MRT deel A. Ben je benieuwd wat Niels Pensoon van de Basiscursus deel A vond? Lees hieronder meer.

Niels over de Basiscursus deel A (van de MRT Opleiding)

"De cursus reikt verder dan ik van te voren had verwacht. Ik dacht met name dat er aandacht zou zijn voor de mindervaardige leerlingen en de manier hoe deze leerlingen getest konden worden. Dit kwam naar voren tijdens het testen met de 4 S-en. Hier ben ik blij mee omdat ik opzoek was naar een leerlingvolgsysteem om de vaardigheid van leerlingen bij te houden zonder kinderen een oordeel mee te geven.  

Dat er ook uitgebreide aandacht was voor motorisch leren (erg interessant), goed bewegingsonderwijs, groepsvorming en het schoolplein vond ik erg fijn. Hierdoor kreeg de cursus niet alleen een betekenis voor de motorisch mindervaardige leerlingen maar eigenlijk voor alle leerlingen. 

Op school was ik al een tijdje zoekende hoe ik dit ging doen. De opleiding heeft me net het zetje in mijn rug gegeven (en de houvast) om dit proces in gang te zetten. Ik zie de opdrachten vooral als een start waarmee ik de komende jaren verder mee aan de slag ga/wil. 

Tijdens de lessen vond ik de praktische werkvormen fijn. Activiteiten en spelen zelf uitvoeren en verdiepen en de 4 S-en test met elkaar uitvoeren. Hierdoor blijft het beter hangen en vind ik het interessanter om te volgen. 

De informatie en voorbeelden (filmpjes) uit de PowerPoint waren praktisch, leerzaam en leuk. Ik heb er met plezier en interesse naar geluisterd en gekeken. Misschien zou daar nog meer tijd voor moeten zijn." 

Niels Persoon - vakleerkracht bewegingsonderwijs Waalse Louise de Colignyschool, Den Haag
2 jarige opleiding tot MRT-er 2016 – 2018  Den Haag

Meer weten over onze MRT Opleiding

Bewegen en spelen zijn van groot belang voor een goede ontwikkeling van kinderen. Thuis, maar ook op school. Uit onderzoek blijkt dat het aantal kinderen met een bewegingsachterstand toeneemt. Komt dit door ons aanbod aan spelen en bewegen of bewegen kinderen tegenwoordig minder? Feit is dat kinderen steeds meer tijd zittend voor TV en computer door brengen. De  speelomgeving buiten is ook kleiner geworden door toegenomen verkeer en bebouwing. Specialisten op het gebied van bewegen en spelen, die ook kinderen met een bewegingsachterstand kunnen helpen, worden steeds noodzakelijker. Een MRT-er kan een cruciale rol op school vervullen.

Wat is Motorische Remedial Teaching (MRT)?
MRT kan worden omschreven als extra zorg voor kinderen die problemen ervaren in speel- en bewegingssituaties. Het verkleinen van deze bewegingsproblemen kan grote invloed hebben op de sociaal-emotionele ontwikkeling. 

Lees meer...