Nieuwtjes | Studiedag Basislessen bewegingsonderwijs 22-01-2014

09/12/2013


Graag stellen wij u op de hoogte van enkele nieuwtjes rondom de Landelijke Studiedag Basislessen bewegingsonderwijs op 22 januari 2014.

Onderstaande nieuwtjes worden in dit nieuwsbericht toegelicht!

  • Landelijke Studiedag Basislessen bewegingsonderwijs | woensdag 22 januari 2014
  • BELANGRIJK NIEUWS: Ewald Vervaet verzorgt de inleiding en een workshop
  • Samenwerking met Sport en Bewegen Hilversum en Optisport
  • Aantal inschrijvers op dit moment: 130!
  • Overzicht van de 23 workshops
  • Programma studiedag
  • Inschrijven

LANDELIJKE STUDIEDAG BASISLESSEN BEWEGINGSONDERWIJS
Woensdag 22 januari 2014 | Arena 301, 1213 NW Hilversum

Op woensdag 22 januari 2014 organiseert Scholings- en adviesbureau Alles in beweging in samenwerking met de opleiding Sport & Bewegen Hilversum een studiedag rondom de vernieuwde methode Basislessen bewegingsonderwijs. 

Er worden 23 verschillende workshops aangeboden. De workshops zijn geschikt voor vakleerkrachten BO/VO, groepsleerkrachten, combinatiefunctionarissen, studenten en iedereen die te maken heeft met bewegen en spelen binnen het onderwijs. Binnen de workshops maken we onderscheid tussen workshops die vorig jaar aan de orde kwamen en nieuwe - soms verdiepende - workshops.

 

BELANGRIJK NIEUWS: Ewald Vervaet verzorgt de inleiding en een workshop

Met trots vermelden wij dat Ewald Vervaet de inleiding en een workshop gaat verzorgen tijdens de Studiedag Basislessen bewegingsonderwijs op 22 januari 2014. De inleiding heeft als thema 'motoriek en cognitie; cognitie en motoriek'.

Ewald Vervaet is gespecialiseerd in de psychologische ontwikkeling van het kind tussen geboorte en een jaar of zeven. Hij heeft daarbij aandacht zowel voor de cognitieve aspecten als voor het waarnemen, de motoriek en het evenwicht tussen beide.

Ewald Vervaet is bekend van de boeken 'Groeienderwijs; psychologie van 0 tot 3 jaar', 'Naar school; psychologie van 3 tot 8 jaar' en 'Zo ontdek ik het lezen!' (handleiding voor leerkrachten en werkboek voor leerlingen). Hij is als medewerker verbonden aan Stichting Histos (www.stichtinghistos.nl) en is één van de oprichters van de Werk- en Steungroep Kleuteronderwijs.

In de folder vindt u de workshopbeschrijving van workshop 11 van Ewald Vervaet ‘De motorische ontwikkeling in de onderbouw’.

Samenwerking met Sport en Bewegen Hilversum en Optisport

Voor het vierde jaar alweer werken wij samen met de opleiding Sport & Bewegen Hilversum. Lucia Schoemaker (4e jaars management student) versterkt ons team en heeft de Studiedag Basislessen bewegingsonderwijs als 'afstudeerproject'. Lucia is vooral bezig met het werven en aansturen van de 35 studenten die helpen bij verschillende onderdelen van de studiedag.

Ook met Optisport Hilversum zijn weer goede afspraken gemaakt. Zij zorgen bij binnenkomst voor een kopje koffie of thee met wat lekkers en ook het verzorgen van de lunch (en het diner) is bij Optisport in goede handen. De lunch bestaat uit verschillende vers belegde broodjes, 2 soorten soep, fruit en drinken.

Deelnemen aan het diner is eveneens mogelijk. Vorig jaar hebben 60 personen (zowel workshopleiders als deelnemers) de dag gezellig afgeloten met een lekkere maaltijd en een drankje.

 

Aantal inschrijvers op dit moment: 130!

Op dit moment staat de teller op 130 inschrijvingen. Het valt op dat een groot aantal van de ingeschreven deelnemers de studiedag al meedere keren achter elkaar heeft bezocht. Ook is er dit jaar weer meer belangstelling vanuit België, er is zelfs een Belgische standhouder 'DETO turnpantoffels' (gymschoenen) aanwezig. U kunt tot en met 10 januari aanstaande inschrijven voor de Studiedag Basislessen bewegingsonderwijs.

In 2013 bezochten ruim 270 deelnemers de studiedag. De overall waardering van deze studiedag betrof een 8,5. 

Overzicht van de workshops

Hieronder vindt u de workshops die worden aangeboden op 22 januari 2014.
Klik op de folder voor meer informatie en de workshopbeschrijvingen.

Programma studiedag:

10.00 uur        Ontvangst
10.30 uur        Opening en inleiding
11.30 uur        Workshop ronde 1
12.45 uur        Lunch + stands
14.00 uur        Workshop ronde 2
15.15 uur        Wisseling van workshop                   
15.30 uur        Workshop ronde 3
16.45 uur        Afsluiting (afhalen deelnamecertificaat)
17.00 uur        Diner (optioneel)

Tijdens de studiedag kunt u diverse stands bezoeken. 
O.a. Yalp, Schelde Sports, Beweegwijs, FAN, Sport81 en DETO gymschoen zijn aanwezig dit jaar. 

INSCHRIJVEN VOOR DE STUDIEDAG BASISLESSEN? KLIK OP ONDERSTAANDE BUTTON! 

  

Graag tot ziens op de studiedag!
Meer informatie over de studiedag vindt u ook op de site van Basislessen. We hopen u graag te zien op 22 januari. Mocht u vragen hebben dan kunt u mailen naar studiedaghilversum@online.nl.

Met vriendelijke groet,
Namens Alles in beweging | Hans Stroes | Wim van Gelder | Bastiaan Goedhart
www.basislessen.nl | www.allesinbeweging.net