Onderzoek naar de betrouwbaarheid en validiteit van de 4S-en test

20/06/2017

Over het project

Reeds enige jaren werkt Wim van Gelder (van Alles in Beweging) mee aan het project Gymmermansoog.

Gymmermansoog is een onderzoeksproject dat met diverse consortium partners in Amsterdam wordt uitgevoerd. Het doel is om gymleraren te ondersteunen bij hun rol om het verbeteren van de motorische vaardigheid, kinderen aan te zetten tot intensiever en vaker bewegen om zo een rol te kunnen spelen in het terugdringen van het overgewicht bij kinderen.

Vakleerkrachten bewegingsonderwijs in het Amsterdamse basisonderwijs krijgen via het Gymmermansoog-project kennis, vaardigheden en instrumenten aangereikt. De 4 S-en test (ontwikkeld door Hans Stroes en Wim van Gelder) en de BMI staan hierbij centraal. 

De afgelopen twee jaar is er onderzoek gedaan naar de betrouwbaarheid van de 4 S-en test. Bekijk hier het bijbehorende artikel.

Momenteel wordt er druk gewerkt aan het vaststellen van de validiteit van de 4 S-en test. Klik hier voor de nieuwste ontwikkeling van dit onderzoekstraject.

 

Stimuliz

Wil jij ook waardevolle data verzamelen over de gezondheid van het kind? Stimuliz is een webbased monitoringsysteem dat waardevolle data eenvoudig inzichtelijk maakt.

  • 4 S-en
  • 4 angsten
  • BMI
  • Sportparticipatie
  • Sportbeleving

Meer weten? Klik op onderstaande afbeelding!