Onderzoek naar gymschoenen

18/09/2014

Onderzoek naar gymschoenen

Op basisschool de Lunetten in Heemskerk hebben twee groepen nieuwe gymschoenen gekregen. Ze doen mee aan een onderzoek naar gymschoenen uit BelgiĂ«. De  gymleraren Dennis Duchesne en Tom Daems hebben daar de DETO schoen ontwikkeld. DETO komt van Dennis en Tom. In samenwerking met podologen zijn ze tot een goede en betaalbare schoen gekomen. 

In Nederland wil Macintosh Fashion (o.a. Invito, Manfield en Scapino) de DETO schoen opnemen in het assortiment. Samen met Alles in Beweging zijn ze benieuwd of er behoefte is aan deze bijzondere gymschoen.  Een klein onderzoek toonde aan dat de gymschoenen  waar veel Nederlandse kinderen op lopen voor verbetering vatbaar zijn. In Heemskerk is een groter onderzoek begonnen. Nadat directie, ouders en kinderen ingelicht waren, werden alle voeten opgemeten en van gratis DETO gymschoenen voorzien. Een kleuterklas en een groep 4 waren de gelukkige nieuwe eigenaren.

Gedurende twee maanden dragen de kinderen elke les bewegingsonderwijs de schoenen. Wim van Gelder en Bastiaan Goedhart van Alles in beweging bieden de kinderen de meest complexe bewegingssituaties aan om de schoenen te testen. De ouders en leerkrachten krijgen vragenlijsten en na twee maanden wordt het resultaat bekeken. Maar misschien nog belangrijker: welke kinderen willen er na twee maanden de DETO gymschoenen aanhouden…  Deze week zijn alle schoenen geleverd en start het onderzoek.