Samenwerking met Sport en Bewegen Hilversum en Optisport | Studiedag Basislessen

01/12/2017

Studiedag Basislessen mede mogelijk gemaakt door:

Sport & Bewegen Hilversum

Voor de achtste keer organiseert Alles in Beweging in samenwerking met het ROC Amsterdam en Optisport Hilversum de Landelijke Studiedag Basislessen bewegingsonderwijs. De studiedag vindt plaats op 24 januari 2018.

Shaquille Samuel, student van Sport & Bewegen Hilversum, versterkt ons team en heeft de Studiedag Basislessen als 'afstudeerproject'. Shaquille zit in het vierde jaar van de MBO-opleiding Sport Management. Hij houdt zich in de voorbereidingen en tijdens de studiedag bezig met alles omtrent de vrijwilligers en de logistieke zaken. Er zijn naast Shaquille zo'n 40 studenten die op de dag zelf mee werken in de organisatie.

Optisport

Ook met Optisport Hilversum werken we al voor de achtste keer met veel plezier samen. Er zijn weer goede afspraken gemaakt. Optisport zorgt bij binnenkomst voor een kopje koffie of thee met wat lekkers en ook het verzorgen van de lunch (en het diner) is bij Optisport in goede handen. De lunch bestaat uit verschillende gezonde & vers belegde broodjes, soep, fruit, groente en drinken.

Thema 'Waarom kunnen kinderen die meer bewegen beter leren?'

Mark Mieras verzorgt een inleiding over de communicatie omtrent complexe bewegingen of complexe gedachten, voor de hersenen maakt het niet zo’n verschil. Dat biedt interessante kansen voor beter onderwijs. Wetenschapsjournalist Mark Mieras neemt in de inleiding een duik in het neuro-onderzoek naar beweging, leren, embodied cognision en spelgedrag. Waarom kunnen leerlingen die meer bewegen beter leren? Dit thema zal tijdens de inleiding uitgebreid besproken worden.