Studiemiddag Freerunning 5 november in Schiedam

17/07/2014

Studiemiddag Freerunning in het onderwijs - Schiedam

Op woensdag 5 november 2014 organiseert Alles in Beweging samen met Yalp, Progression & basisschool De Klinker de 'studiemiddag Freerunning in het onderwijs'. 

Freerunning een moderne hype?
Freerunning als een oervorm van bewegen. Van A naar B op je eigen wijze. Het klinkt simpel, maar veel kinderen en leerkrachten zijn ver verwijderd geraakt van dit krachtige principe. Binnen het onderwijs blijkt de werkwijze waarin kinderen op eigen tempo en op eigen wijze kunnen deelnemen aan bewegingssituaties te leiden tot een grotere beweegmotivatie en tot meer leereffect. Recent wetenschappelijk ondersteuning voor deze werkwijze is te vinden binnen de theorieën over ‘impliciet leren’ (m.n. foutloos leren) en 'differentieel leren'.

'In de vier jaar dat wij intensief experimenteren met Freerunning, verbazen de mogelijkheden ons wekelijks' aldus Alles in beweging bestaande uit Wim van Gelder, Hans Stroes en Bastiaan Goedhart (auteurs van de methode Basislessen bewegingsonderwijs).

Om dit krachtige principe van de sport freerunning naar u over te brengen organiseert Alles in Beweging samen met Yalp, Progression & basisschool De Klinker de 'studiemiddag Freerunning in het onderwijs'. Waarom? Dat ziet u hieronder in de video:


Inschrijven of meer informatie over de studiemiddag freerunning?

Klik hier... en vul uw gegevens in op de website. U vindt het inschrijfformulier helemaal onderaan de pagina.

De kosten voor deelname van de studiedag bedragen €60. U kunt hiervoor deelnemen aan de studiemiddag en krijgt het 'didactisch document freerunning in het onderwijs' digitaal toegestuurd.