Wetenschapsjournalist Mark Mieras verzorgt de inleiding - Landelijke Studiedag Basislessen

27/10/2017

Inleiding studiedag door Mark Mieras

Op 24 januari 2018 organiseert scholings- en adviesbureau Alles in Beweging in samenwerking met de opleiding Sport & Bewegen Hilversum de 8e editie van de studiedag Basislessen bewegingsonderwijs. 

Mark Mieras verzorgt een inleiding over de communicatie omtrent complexe bewegingen of complexe gedachten, voor de hersenen maakt het niet zo’n verschil. Dat biedt interessante kansen voor beter onderwijs. Wetenschapsjournalist Mark Mieras neemt in de inleiding een duik in het neuro-onderzoek naar beweging, leren, embodied cognision en spelgedrag. Waarom kunnen leerlingen die meer bewegen beter leren? Dit thema zal tijdens de inleiding uitgebreid besproken worden.

Je kan je ook aanmeldingen voor een verdiepende workshop. Tijdens deze workshop gaat Mark Mieras de discussie aan. Er is ruimte voor vragen en er wordt een verdieping van het onderwerp van de inleiding gemaakt. Hoe vertaal je de nieuwe inzichten in jouw les?

Over Mark Mieras

Een wetenschapsjournalist kan zich laten leiden door zijn nieuwsgierigheid als een vlinder door de wind. Zo begon Mark Mieras in 2001 verslag te doen van hersenonderzoek. Het thema ontwikkelde zich al snel tot een fascinatie en ook een beetje tot een missie, want hij raakte ervan overtuigd dat het waardevol is als mensen begrijpen hoe het daarboven werkt. Waardevol wanneer docenten, politici en managers begrijpen hoe kinderen en volwassenen leren, ontwikkelen en presteren. Sinds 1983 schrijft Mark Mieras over wetenschap en sinds 2001 vrijwel uitsluitend over hersensonderzoek. Hij publiceerde in onder andere Volkskant, NRC-Handelsblad, Hollands Diep en Psychologie Magazine. Ook werkt hij regelmatig mee aan radio- en televisieprogramma’s.

   

Meer weten? Bezoek dan zijn website: www.mieras.nl