Wist je dat... Alles in beweging haar TV debuut heeft gemaakt?

06/05/2013

Zaterdag 4 mei om 16.30 uur heeft Alles in beweging haar TV debuut gemaakt. Begin april kreeg Hans Stroes een telefoontje van RTL4 met de vraag of Alles in beweging wilde mee werken aan het programma 'Wist je dat?'.

In de uitzending van 'Wist je dat?' op RTL4 stond het thema bewegen centraal. Een item van Alles in beweging mocht natuurlijk niet ontbreken. De opnames vonden plaats op 19 april bij basisschool de Lunetten in Heemskerk waar Bastiaan Goedhart vakleerkracht is.

In de uitzending vertelt Wim van Gelder namens Alles in beweging over de gymlessen van deze tijd!

De gymlessen van vroeger kenmerken zich vaak door lange rijen en een paar toestellen als een klimrek, de ringen en een bok. Tegenwoordig is dit volledig anders.

Vernieuwend aan de methode Basislessen bewegingsonderwijs is dat alle kinderen actief mee doen. Het is niet meer stilstaan en wachten. Kinderen kunnen deelnemen aan de gymles op hun eigen niveau en kinderen leren beter bewegen door het ontdekken van grenzen.

Wim vertelt ook dat Alles in beweging een brug slaat tussen de gymles en het schoolplein. Wat kinderen in de gymles leren kunnen ze toepassen op het schoolplein. Samen met speelpleinontwikkelaar Yalp geven we hier beeld en geluid aan.

Bekijk hieronder het filmpje van Alles in beweging!

Wil je de uitzending nog eens live op TV zien? De herhaling is op zondag 12 mei om 16.00 uur op RTL4.