Nieuwsbrief Augustus 2013 - MRT editie

Speciale editie!
Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van Alles in Beweging. Deze nieuwsbrief betreft een speciale editie over Motorische Remedial Teaching. Heeft u collega's die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen, wilt u deze nieuwsbrief dan doorsturen?

Inhoud

 • Het belang van een MRT-er
 • De MRT opleiding van Alles in beweging
 • Agenda MRT Opleiding
 • Website MRT in beweging is online
 • Op zoek naar een MRT-er?
 • Alles in beweging in documentaire KRO Brandpunt

Het belang van een MRT-er
Zonder bewegen kom je nergens!  
Bewegen en spelen zijn van groot belang voor een goede ontwikkeling van kinderen. Thuis, maar ook op school. Uit onderzoek blijkt dat het aantal kinderen met een bewegingsachterstand toeneemt. Komt dit door ons aanbod aan spelen en bewegen of bewegen kinderen tegenwoordig minder? Feit is dat kinderen steeds meer tijd zittend voor TV en computer door brengen. De  speelomgeving buiten is ook kleiner geworden door toegenomen verkeer en bebouwing. Specialisten op het gebied van bewegen en spelen, die ook kinderen met een bewegingsachterstand kunnen helpen, worden steeds noodzakelijker. Een MRT-er kan een cruciale rol op school vervullen. 

De MRT Opleiding van Alles in beweging
De opleiding van Alles in beweging bestaat uit vijf modulen: de basiscursus A+B, de vervolgcursus, leerkrachtgedrag en schrijven zonder pen of beter leren samenspelen. Schrijf je je in voor de gehele opleiding dan bieden we een aantrekkelijke korting. Ook inschrijven voor losse of incompany cursussen is mogelijk.

Voor wie?
Ben jij werkzaam als leerkracht in het primair onderwijs, IB-er, RT-er of docent lichamelijke opvoeding in het primair onderwijs of voortgezet onderwijs? Schrijf je dan nu in voor de opleiding MRT van Alles in beweging en help kinderen met een bewegingsachterstand.

Met deze opleiding kun je als specialist MRT werken op één of meerdere scholen (via een bestuur, gemeente of sportservicebureau). Het is ook mogelijk een eigen MRT-praktijk op te starten. Met MRT op je CV heb je meer kans op een baan.

Waar?
Alles in beweging biedt in heel Nederland de opleiding MRT aan. In Breda, Den Haag, Drachten, Enschede, Haarlem en Venlo gaat in september 2013 de MRT Opleiding weer van start. 

Meer informatie?
Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

Agenda MRT

05-11 Stichtingsavond in Hoogeveen - info & inschrijven
20 jaar stichting MRT! De stichtingsavond heeft de keuze uit 2 workshops: 
1) Braingym - door Hans Stroes
2) Nieuwe theorieën over motorisch leren en MRT - door Wim van Gelder

September 2013 - Start MRT Opleiding - info & inschrijven*
Breda - 11 september 2013
Den Haag - september 2013
Drachten - 11 september 2013
Enschede - 12 september 2013
Haarlem - september 2013
Venlo - september 2013 
* Inschrijven voor losse of incompany MRT cursussen is eveneens mogelijk. 

Website MRT in beweging is online!

De website bewegingsonderwijsonline.nl heeft plaats gemaakt voor de nieuwe website www.mrtinbeweging.net. De website is interessant voor iedereen die geinteresseerd is of werkt met kinderen met een bewegingsachterstand. Op de site vind je informatie over MRT, de stichting MRT in beweging, de tweejarige MRT opleiding & cursussen. Ook vind je er een overzicht van MRT praktijken, literatuur en materiaal.

Ben je geinteresseerd of heb je affiniteit met MRT? Je kunt je aanmelden als donateur van de Stichting MRT in beweging en/of je aanmelden voor een abonnement op de website.

Als donateur

 • Krijgt u minimaal twee keer per jaar een mailing met de activiteiten van de Stichting en de noviteiten op MRT-gebied. Onder de noviteiten vallen ook de nieuwe of vernieuwde publicaties, materialen, documenten als motorische testen, lesideeën, oefenkaarten e.d.. Deze worden gratis toegezonden of kunnen tegen een gereduceerde prijs worden aangeschaft.
 • Kunt u (minimaal) één avond per jaar op zogenaamde stichtingsavonden bij elkaar komen om ervaringen uit te wisselen, workshops te volgen, vragen te stellen e.d..
 • Ontvangt u korting op diverse scholingen en cursussen van Alles in beweging. Onder andere de Landelijke Studiedag Basislessen bewegingsonderwijs.
 • Wordt u (via de site) op de hoogte gehouden van de adressenbestanden van: kinderfysiotherapeuten, functionele optometristen (optologen), podotherapeuten e.d..
 • Kunt u specifieke materialen als zitballen, foamballen, pedalo’s e.d. via de stichting aanschaffen.

Heb jij een MRT praktijk en wil je ook genoemd worden op website mrtinbeweging.net? Stuur dan een email naar stroesinbeweging@online.nl

Op zoek naar een MRT-er?
Bent u op zoek naar een MRT-er? Wellicht kan Alles in beweging u helpen bij uw zoektocht naar een geschikte kandidaat. Mail een openstaande vacature naar stroesinbeweging@online.nl en wij kunnen deze voor u onder de aandacht brengen.

Alles in beweging in documentaire KRO Brandpunt
26 mei jl. heeft Alles in beweging mogen meewerken aan de documentaire KRO Brandpunt over bewegingsarmoede in Nederland.

Klik hier voor de 11 minuten durende documentaire