Nieuwsbrief juni 2014

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van Alles in Beweging. Heeft u collega's die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen, wilt u deze nieuwsbrief dan doorsturen?

Inhoud

 • Studiedag Basislessen Buiten op 14 mei in Zwolle beoordeeld met een 8,9!
 • Landelijke Studiedag Basislessen bewegingonderwijs 2015 - in Hilversum
 • Landelijke Studiedag Basislessen buiten 2015 - in Zwolle
 • Freerunning, vergroot het belang en verklein het gedoe
 • Studiemiddag Freerunning in Schiedam
 • Hoe krijg je een stad in beweging?

Studiedag Basislessen Buiten op 14 mei in Zwolle is beoordeeld met een 8,9!

Op 14 mei 2014 vond de eerste editie van de Landelijke Studiedag Basislessen buiten plaats in Zwolle. De waardering van deze studiedag betrof een 8,9! Met ruim 100 enthousiaste deelnemers, diverse workshops, gemotiveerde workshopleiders en de hulp van alle studenten van Landstede Sport & Bewegen in Zwolle kijken we als organisatie terug op een geslaagde studiedag.

De dag werd geopend door Wim van Gelder en Bastiaan Goedhart. Zij vertelden over inspirerend, intensief en veelzijdig buitengymmen. Meer bewegen = meer naar buiten!

Enkele recensies:

 • "Top! Voldeed echt aan mijn verwachting"
 • "Ik ga meteen aan de slag met honkloopspelen in groep 3 met kleine groepjes! Erg leuk."
 • "Nieuwe inspiratie, kan morgen aan de slag. Volgende keer ben ik er weer bij."
 • "Goed geregeld!"
 • "Tennislevels, een workshop met veel variatie."
 • "De workshop over bewegingsonderwijs voor de bovenbouw was precies wat ik nodig had."
 • "De inleiding was leuk en interessant, goed voor mensen met een korte spanningsboog".
 • "Zinvolle studiedag, bedankt!"

Benieuwd naar een sfeerimpressie van de studiedag?
Bekijk het filmpje hieronder! 

 

Landelijke Studiedag Basislessen bewegingsonderwijs - 14 januari 2015 - Hilversum

Op woensdag 14 januari 2015 organiseert Scholings- en adviesbureau Alles in beweging in samenwerking met de opleiding Sport & Bewegen Hilversum een studiedag rondom de methode Basislessen bewegingsonderwijs. 

Deze studiedag betreft een speciale editie. Dit omdat we op 14 januari 2015 kunnen spreken van een 5-jarig jubileum. Er worden ruim 20 verschillende workshops aangeboden. De workshops zijn geschikt voor vakleerkrachten BO/VO, groepsleerkrachten, combinatiefunctionarissen, studenten en iedereen die te maken heeft met bewegen en spelen binnen het onderwijs.

Noteer deze datum alvast in uw agenda. Ontvangt u deze nieuwsbrief? Dan ontvangt u in september/ oktober ook de officiele uitnodiging voor deze studiedag.

   

Landelijke Studiedag Basislessen buiten - 20 mei 2015 - Zwolle

Na het succes van de studiedag in Zwolle hebben we besloten ook deze studiedag nogmaals op de agenda te zetten. Op woensdag 20 mei 2015 organiseert Scholings- en adviesbureau Alles in beweging in samenwerking met de opleiding Landstede Sport & Bewegen voor de tweede keer een studiedag Basislessen Buiten. De studiedag sluit goed aan bij de huidige ontwikkelingen om kinderen meer te stimuleren om buiten te spelen. De studiedag zit vol met praktijkvoorbeelden, direct toe te passen in de eigen onderwijssituatie.

  

Freerunning, vergroot het belang en verklein het gedoe!

Freerunning. Rennen, springen, zwaaien en slingeren om je op een vrije en uitdagende manier door een ruimte te bewegen. En dat soms op wel twee en een halve meter boven de grond. Niet op ons schoolplein, denkt nu menig docent, ouder, schooldirecteur en gemeentebeheerder. Toch neemt de populariteit van freerunning hand over hand toe, ook op het schoolplein. Wat halen die scholen zich wel niet in hun hoofd? Hoe kunnen docenten en ouderraden daarmee instemmen? Zo'n stellage op het plein is toch niet veilig? Een kleuter zal er maar in klimmen! En wat kost dat wel niet? Het vakblad 'BuitenSpelen' zocht op locatie naar antwoorden. Deze vonden zij op basisschool De Lunetten in Heemskerk, waar de leerlingen sinds anderhalf jaar kunnen freerunnen op het schoolplein.

Lees hier het artikel van Bastiaan Goedhart en Wim van Gelder van Alles in beweging gepubliceerd in vakblad 'BuitenSpelen'

 

Studiemiddag Freerunning in Schiedam

In november organiseert Alles in Beweging samen met Yalp & Progression de 'studiemiddag Freerunning in het onderwijs'. Waarom? Bekijk de onderstaande video nog eens! Binnenkort volgt meer informatie over deze studiemiddag.

Hoe krijg je een stad in beweging?